Svečana podjela svjedodžbi maturantima 13. generacije KKG

Svečana podjela svjedodžbi maturantima 13. generacije KKG

U petak 14. srpnja oprostili smo se od naših maturanata na svečanosti podjele svjedodžbi.

U nazočnosti obitelji naših maturanata i djelatnika škole, prigodnu riječ su im uputile razrednica Silvija Pipić i ravnateljica škole Marijana Novak Stanić, koja je svima prisutnima prenijela i pozdrave osnivača Škole msgr.dr. Antuna Škvorčevića požeškog biskupa, koji zbog spriječenosti nije mogao nazočiti ovoj svečanosti, ali je našim maturantima uputio svoju čestitku sa molitvom da ih dragi Bog prati i blagoslivlje nastavak njihova životnog puta.

Ovom prigodom ravnateljica je uputila i riječi zahvale biskupu Antunu i Požeškoj biskupiji u ime Škole i roditelja na svoj brižnosti i svemu što čine kako bi naša katolička gimnazija mogla uspješno vršiti svoje poslanje odgoja i obrazovanja učenika našega kraja u jednom sigurnom, kvalitetnom i drugačijem ozračju.

Nakon toga ravnateljica je uputila svoju čestitku maturantima rekavši: „Dragi naši maturanti, želim vam iskreno čestitati na uspješnoj završnici ovog važnog dijela vašeg obrazovanja.

Ovih proteklih godina bili ste predani učenici, marljivo ste radili, stjecali nova znanja i razvijali svoje vještine.

Ponosna sam na svaki korak koji ste poduzeli i na svu predanost koju ste uložili u svoje obrazovanje.

Katolička klasična gimnazija stoji na temeljima bogate obrazovne tradicije koja seže unatrag stoljećima. Tijekom vašeg boravka u našoj školi, pokušali smo vam pružiti sveobuhvatno obrazovanje koje nadilazi samo stjecanje akademskih znanja. Naš cilj bio je oblikovati vas kao cjelovite osobe, s jakim moralnim vrijednostima, poštovanjem prema drugima i sposobnostima suočavanja s izazovima koje život donosi.

Pamtit ćemo vas kao iznimno jaku, inteligentnu i sposobnu generaciju, no ne zaboravite da ste pozvani biti svjetlo u svijetu. Svojom vjerom, nadom i ljubavlju, možete donijeti pozitivne promjene u društvu. Imate priliku biti nositelji mira, pomiritelji i izgrađivači mostova među ljudima. Neka vaša vjera bude snaga koja će vas ohrabriti da se borite protiv nepravde, da pružite ruku onima u potrebi i da svjedočite Božju ljubav u svim svojim djelima.

Tijekom vašeg vremena u našoj školi, nadam se da ste razvili duboki odnos s Bogom i da ste prigrlili svoj kršćanski identitet. Neka vam ova veza s Bogom bude vodič u svim situacijama s kojima se susrećete. Neka vas molitva hrabri u teškim trenucima, a sakramenti obnavljaju i jačaju na vašem životnom putu. Nastavite njegovati svoju vjeru, sudjelujte na svetim misama, u volonterskim aktivnostima i priključite se zajednicama koje će vam pomoći u daljnjem duhovnom rastu.

Iako napuštate našu školu, mi ćemo uvijek biti ovdje za vas, podržavajući vas svojim molitvama i rado dijeleći vaše uspjehe i radosti.

Na kraju, želim zahvaliti i vama i vašim roditeljima na povjerenju koje ste nam ukazali odabirom Katoličke klasične gimnazije za svoje srednjoškolsko obrazovanje. Hvala vam na svemu što ste dali našoj školi.

Ponosni smo na sva vaša postignuća, na uspješno položenu Državnu maturu i uvjereni smo da ste spremni za sve što vam budućnost donosi. Čestitam vam na ovom važnom postignuću. I vi budite ponosni na sebe i na sve što ste postigli tijekom ovog školskog putovanja.

Neka vas prati Božji blagoslov u svakom koraku vašeg životnog putovanja !

Čestitam vam još jednom i želim vam svu sreću u vašim budućim pothvatima!“

Nakon obraćanja ravnateljice i razrednice nagrađeni su maturanti koji su kroz sve četiri godine prošli s odličnim uspjehom, a takvih je bilo čak 10 učenika od ukupno 20 maturanata.

U ime maturanata svoju zahvalu i oproštajni govor uputio je i naj učenik generacije Ivan Gabrijel Stanić ovim riječima: „Dragi maturanti, profesori, roditelji i gosti, danas smo se okupili ovdje kako bismo proslavili završetak našeg školovanja. Čast mi je što vam se danas mogu obratiti kao vaš suučenik i predstavnik generacije koja je zajedno prošla kroz ove četiri godine.

Naša katolička gimnazija nije samo mjesto gdje smo stjecali znanje iz različitih predmeta, već je to mjesto gdje smo rasli kao cjelovite osobe. Ovdje smo bili poticani na razvijanje vlastitih talenata, na izgradnju karaktera i na izgradnju duboke duhovnosti.

Sjećam se prvog dana kada smo kročili u ove prostorije, prepuni uzbuđenja i neizvjesnosti. Bili smo kao male ribe u velikom moru, ali uz podršku naših profesora, postali smo snažni plivači spremni suočiti se s izazovima svijeta koji nas čeka.

Naša gimnazija nije bila samo mjesto učenja, već i mjesto zajedništva i prijateljstva. Upoznali smo ljude koji su postali naša druga obitelj. Zajedno smo prolazili kroz dobre i loše trenutke, kroz pobjede i poraze, ali smo uvijek imali jedni druge. To je posebna veza koju ćemo nositi sa sobom u budućnost.

U ovoj smo školi poučeni o vrijednostima koje su duboko usađene u naša srca i umove, o ljubavi prema Bogu i bližnjima, poštivanju drugih, skromnosti i vjeri. Ove vrijednosti će nas pratiti u svim aspektima naših života i pomoći nam da gradimo bolji svijet.

Danas se ne opraštamo samo od naše gimnazije, već i od jednog poglavlja u našim životima. Krećemo prema novim horizontima, prema sveučilištu, poslovima i različitim životnim putevima, no uvijek ćemo nositi sa sobom temelje koje smo ovdje stekli.

Hvala profesorima koji su nas nadahnuli da budemo bolji, hrabriji i da sanjamo velike snove. Hvala vam na svemu što ste učinili za nas i što ste vjerovali u nas.

Hvala i našim roditeljima koji su nas podržavali i bili naša snažna potpora kroz cijelo ovo vrijeme. Vaša bezuvjetna ljubav, podrška i žrtva bile su neizmjerne. Bez vas ne bismo bili ovdje danas. Hvala vam na neprestanom ohrabrivanju i vodstvu, koje nam je pomoglo prebroditi sve izazove.

Danas stojimo ovdje kao generacija koja je spremna suočiti se s izazovima budućnosti. Imamo znanje, vjeru i hrabrost da stvorimo pozitivne promjene u svijetu.

Bez obzira na to kamo nas život odvede, uvijek ćemo se s radošću sjećati svojih profesora i vremena provedenog u ovim školskim klupama, naših nestašluka i zajedništva, brojnih izleta i druženja.

Zahvaljujem Požeškoj biskupiji i biskupu Antunu što su nam pružili mogućnost da se školujemo u katoličkoj školi, prema najvišim standardima i to u svom gradu ili zavičaju.

Čestitam svim maturantima na postignućima i završetku ove posebne etape u našim životima.

Neka nam budućnost bude ispunjena uspjehom, srećom i ispunjenjem naših najvećih snova.

Hvala vam svima i neka vas Gospodin blagoslovi i čuva !

Duc in altum !“

Cjelokupan program upotpunili su maturanti svojom pjesmom i recitacijom, a pri samom kraju programa razrednica im je uručila svjedodžbe kojima potvrđuju završetak svog srednjoškolskog obrazovanja te su se upisali u Knjigu prijatelja škole.