IN MEMORIAM ROMANO KASAPOVIĆ

IN MEMORIAM ROMANO KASAPOVIĆ

Na današnji dan prije 10 godina, 23. lipnja 2013. godine, u 37. godini života preminuo je profesor Romano Kasapović. Predavao je biologiju i kemiju u našoj Gimnaziji. Isticao se visokom stručnošću i predanim radom. Bio je omiljeni nastavnik i kolega, suprug i otac. Njegova izvrsnost bila je prepoznata tako da je bio članom školskog odbora kao i prvi ispitni koordinator za provedbu ispita državne mature u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji u Virovitici. Vodio je GLOBE skupinu i uspješno pripremao učenike za natjecanja.

Povodom njegove smrti, osnivač Katoličke klasične gimnazije u Virovitici, požeški biskup Antun uputio je sažalnicu tadašnjem ravnatelju vlč. Ivici Šohu gdje između ostalog piše:

Želio bih posvjedočiti svoje duboko kršćansko suosjećanje Vama, profesorima, drugim djelatnicima i učenicima naše Gimnazije, na poseban pak način supruzi i kćeri te roditeljima, rodbini i drugima koji za njim tuguju. Molim da Gospodin svima udijeli utjehu i srce ispuni mirom. Izražavam veliko poštovanje i osobitu zahvalnost preminulom mladom profesoru Kasapoviću za raspoloživost i radost kojom je prihvatio biti djelatnikom naše Katoličke gimnazije u Virovitici od njezina početka, za požrtvovnost i ljubav koju je u nju ugradio, za plemenitost prema učenicima, profesorima i drugim njezinim djelatnicima, za svjedočanstvo vjernosti Bogu, braku i obitelji, evanđeoske vrijednosti od kojih je živio. Neka ga uskrsli Gospodin obdari puninom svoga života i primi u zajedništvo svoje vječne ljubavi, pobjednice nad smrću. Preminuli profesor Kasapović ostat će među nama prisutan po svemu što je učinio za mlade naraštaje u virovitičkoj Klasičnoj gimnaziji. Pamtit ćemo ga svojom zahvalnošću i ljubavlju te trajno biti s njime povezani u molitvi. Počivao u Božjem miru!