Posjet studenata KBF-a Đakovo

Posjet studenata KBF-a Đakovo

U utorak, 17. siječnja, u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji u Virovitici održano je predstavljanje Katoličkog Bogoslovnog fakulteta iz Đakova. Naša je škola tako ugostila studente Ivu i Luku koji su nam pobliže predstavili svoj fakultet, svoju vrijednu i bogatu knjižnicu, grad Đakovo, ali i sve zanimljivosti koje studentski život tamo nudi. Isto tako, dobili smo širu sliku o zapošljavanju teologa i svim radnim mjestima za koje su kvalificirani.
Važno je istaknuti kako ovaj fakultet nije samo za obrazovanje i formaciju budućih svećenika ili redovnika, već je i za teologe laike. KBF u Đakovu u sastavu je Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku što mu pridaje i povijesnu i kulturološku važnost. Jedna od zanimljivosti i pogodnosti KBF-a u Đakovu je i ta što studentima omogućava i sudjelovanje u programu Erasmus čime je omogućena međunarodna razmjena studenata.
Zahvaljujemo Ivi i Luki što su izdvojili vrijeme za nas i doputovali sve do Virovitice kao bi nam predstavili ovaj fakultet te im želimo puno uspjeha i Božjeg blagoslova!🕊