Karitativna adventska akcija učenika Katoličke klasične gimnazije u Virovitici

Karitativna adventska akcija učenika Katoličke klasične gimnazije u Virovitici

U prostorima Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici, u posljednjem tjednu prvog polugodišta (21. – 22. prosinca 2022.) održala se adventska karitativna akcija učenika naše škole. Ova se humanitarna akcija sastojala u tome da su učenici pojedinih razreda kod svojih kuća pripremili razne prehrambene proizvode (muffine, kolače, štrudle, palačinke, sendviče) koje su ponudili drugim učenicima naše škole i Katoličke osnovne škole u Virovitici, a pritom je postojala mogućnost doniranja nekoliko kuna za potrebite u našoj sredini.

Akcija je prošla vrlo uspješno jer je kroz dva dana prikupljeno oko 2.350 kuna, a prikupljenom daru svoje su razredne kolekte pridodali i učenici Katoličke osnovne škole u Virovitici (650 kuna).

Spomenuta humanitarna akcija zaključena je tako da je desetak učenika gimnazijalaca zajedno sa svojim vjeroučiteljem, vlč. Krunoslavom Siroglavićem posjetila u Borovi Dom za psihički bolesne odrasle osobe  (Dom Borova), koji je osnovan 1950.godine i koji pruža usluge stalnog smještaja za prosječno 150 korisnika u tri stambena objekta. Naše je učenike dočekala ravnateljica Doma, gđa Zlata Rončević zajedno sa svojim djelatnicima. Kratki program održan je u blagovaonici Doma u prisutnosti velikoj broja korisnika. Nakon što su svi okupljeni otpjevali pjesmu Radujte se narodi (glazbena pratnja Luka Haban), vjeroučitelj vlč. Siroglavić pozdravio je sve prisutne u ime ravnateljice naše Škole Marijane Novak Stanić, predstavio je ukratko Školu svim korisnicima i djelatnicima Doma. Objasnio je što su učenici radili kroz svoju karitativnu akciju i istaknuo kako su htjeli na taj način iskazati svoju blizinu i podršku svim korisnicima Doma, te kroz konkretno djelo zauzete kršćanske ljubavi posvjedočiti i sebi i drugima kako su mladi ljudi spremni uvijek za velika djela ljubavi, posebno u ovo vrijeme godine.

Ravnateljica Doma zahvalila je svim učenicima na njihovom angažmanu i posjeti, a potom je vlč. Siroglavić u ime učenika uručio njihove poklone, kao i prikupljeni prilog od 3.000 kuna. Učenici naše škole dobili su također na poklon dvije slike koje su naslikali korisnici Doma. Susret je zaključen kratkim druženjem i okrjepom u prostorima blagovaonice Doma.

 

Krunoslav Siroglavić, vjeroučitelj