Projekcija dokumentarnog filma “15 godina zajedništva”

Projekcija dokumentarnog filma “15 godina zajedništva”

28. rujna 2022. godine, u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Virovitici predstavljen je dokumentarni film pod nazivom „15. godina zajedništva“ povodom 15 godina postojanja škole. Film je nastao u produkciji medijske skupine naše škole, LuxTV, a pod vodstvom vanjskog suradnika naše škole, Božidara Biondića, koji vodi medijsku grupu.

Dokumentarni film „15. godina zajedništva“ je ujedno i projekt naše medijske skupine, a financiran je od strane Hrvatskog filmskog saveza i Hrvatskog audiovizualnog centra. Dobivena sredstva, utrošena na nabavu nove kvalitetnije opreme za snimanje, koja je doprinijela kvaliteti izrade ovog filma, ali će i u buduće doprinijeti kvalitetnijem radu naše medijske skupine, koja će uskoro krenuti i s redovnim podcastima iz naše škole. Promociji su prisustvovali učenici i djelatnici gimnazije.

U filmu su sudjelovali sadašnja ravnateljica Marijana Novak Stanić, bivši ravnatelji naše gimnazije, vlč. Ivica Šoh i vjeroučitelj Mario Voronjecki, te djelatnici koji su tu od samih početaka škole zaposleni u istoj. Svoj doprinos kvalitetnijem uratku dao je i predstojnik Ureda za katoličke škole, preč. Ivica Žuljević. Svima njima se ovim putem zahvaljujemo na suradnji.

Kroz ovaj film učenici su imali priliku čuti o povijesti škole, njezinu djelovanju te o svim problemima s kojima se je susrela kako bi postala ono što je danas. Najvažnija poruka ovog filma je da škola nisu zidovi, učionice i knjige, već učenici, profesori i svi djelatnici koji joj daju dušu i oživljavaju je.

Lorena Majdak, 4.a