Te Deum

Te Deum

Dana 21. lipnja 2022., posljednjega dana nastave u školskoj godini 2021./2022. učenici i djelatnici Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici i sestrinske nam Katoličke osnovne škole u Virovitici proslavili su svetu misu zahvalnicu u župnoj crkvi svetoga Roka u Virovitici. Svetu je misu predvodio duhovnik naših škola, vlč. Ljubiša Krmar.

Zahvalili smo dragom Bogu za sva dobra što nam ih je kroz ovu školsku godinu podario i u Njegove ruke predali odmor koji je pred nama. Vlč. Ljubiša istaknuo je kako smo zadnjih mjeseci strahovito “bombardirani sa svih strana pesimizmom, koji svoj izvor ima u nezadovoljstvu materijalnim stanjem. Nitko ne niječe da vremena nisu teška, no to nikako ne znači da čovjek mora obojiti svaki svoj dan crnilom i depresijom. Naša nas vjera uči da je zahvalnost i zahvalna molitva najmoćnija molitva. A mi koji nastojimo život gledati kroz Isusove naočale imamo razloga biti zahvalni čim se probudimo, za novi dan, za sunce koje izlazi, za zrak. Zahvalnost širi i veseli ljudsko srce.”

Čestitamo svim učenicima na postignutom uspjehu, a onima koje čeka produžetak, želimo uspješno nadoknadu onoga što još u znanju nedostaje!