Posjet Geo info centru Voćin

Posjet Geo info centru Voćin

Dana 7. lipnja 2022. godine učenice naše škole posjetile su Geo info centar Voćin u pratnji nastavnice engleskoga jezika, Maje Fabijanac. Niki Pankasz (2. r.), Anastaziji Čičković (3. r.), Ivi Burulic i Elli Štajner (4. r.) nagrada je to za uspješno pisanje priča na engleskom jeziku i sudjelovanje u obilježavanju Svjetskog dana pripovijedanja u ožujku.
U Geo info centru nas je dočekala Mihaela Peić, donedavna knjižničarka na zamjeni u našoj školi, koja nas je provela kroz izložbeni prostor. Obilazak smo započeli u višeosjetilnoj 3D kinodvorani gdje smo na putovanje u prošlost krenuli vođeni simpatičnim amonitom Tonijem. Obišli smo potom postav geologije, biologije i kulturno-povijesne baštine gdje smo imali prilike upoznati se sa životom na Papuku kroz vjerne rekonstrukcije i stvarne artefakte.
Zaključili smo da je Geo info centar odlična polazišna točka za upoznavanje Parka prirode Papuk (od 2007. član UNESCOve mreže geoparkova) i lokaliteta Rupnica (prvog geološkog spomenika prirode u Hrvatskoj), na čiji izgled sama zgrada Geo info centra podsjeća. Naučili smo nešto novo, ali i odlično se zabavili hodanjem u virtualnom svijetu.
Zahvaljujemo se Geo info centru na gostoprimstvu i Mihaeli na vođenju.