Svjetski dan katoličkog odgoja i obrazovanja

Svjetski dan katoličkog odgoja i obrazovanja

Ovaj dan smo u našoj školi obilježili 26. svibnja 2022. na satovima vjeronauka. Podsjetili smo se na važnost odgojne dimenzije koju škole daju čovjeku. Učenici su istakli važnost duhovne dimenzije koju škola u svom programu daje kao bitnu sastavnicu u njihovoj formaciji.

Kako smo kroz posljednje dvije godine bili suočeni s kontinuiranom realnošću pandemije COVID-19 te su se nastava i ostala događanja većinom provodili online tj. u virtualnom svijetu, mnogo toga moramo ponovno izgraditi, restaurirati i obnoviti zajedno. Upravo na to je bio usmjeren ovogodišnji Svjetski dan katoličkog odgoja i obrazovanja. Stoga su teme ovogodišnje proslave bile: Ponovno izgraditi, restaurirati i obnoviti zajedno pod geslom „Evo sve činim novo!“ (Otk 21,5)

Molitva za Svjetski dan katoličkog obrazovanja 2022. 🙏
Bože milosti, pomozi nam da ponovno otkrijemo kako biti rame uz rame u obnovi naših zajednica vjere i učenja. Pomozi nam da obnovimo sklad i ravnotežu u našim odnosima te obnovimo našu želju da izazovima pristupimo samouvjereno i mirna srca. Neka se uvijek radujemo prepoznajući blagoslove koje naš život nosi.