Ispraćaj maturanata

Ispraćaj maturanata

Danas, 25. svibnja 2022. godine naši su se maturanti posljednjim danom nastave oprostili od srednje škole. Učenici ostalih razreda su u njihovu čast pripremili mali program i oprostili se s njima ovim riječima:

Dragi naši maturanti! Bilo nam je zadovoljstvo družiti se s vama ove tri godine. Kao i svagdje bilo je vrlo lijepih, a i onih manje lijepih trenutaka, ali ostat ćete nam u dobrom sjećanju. Bila je tu poneka prepirka, no ipak smo većinu vremena provodili u zajedništvu i radosti. Sada bismo i iskoristili trenutak kako bismo vam se ispričali ako smo vas ponekad naživcirali i naljutili. Isto tako želimo vam se zahvaliti što ste nam omogućili da prisustvujemo vašoj maturalnoj zabavi i tako vam uveličamo tu večer. Ponosni smo na vas što ste završili ovu etapu života i što krećete u svijet odraslih. Na tom putu vam želimo sve najbolje, što više smijeha i puno uspjeha. Budite hrabri kao što ste bili i ove četiri godine i slijedite svoje snove. Od srca vam želimo da dobro napišete maturu te upišete željene fakultete i budete ispunjeni svojim budućim poslom. Kao što ćemo mi vas pamtiti po dobru, nadamo se da ćete i vi iz ove škole ponijeti samo lijepe uspomene. Budite uvijek radosni i otvorena srca za druge kao što ste bili i prema nama. Ovaj dan je samo vaš i zbog toga ga učinite posebnim. Smij te se, veselite i zabavljajte, a onda tu radost širite i na druge. Ostat ćete zapamćeni kao posebno dobar i miran razred te smo sigurni da je vaš razrednik Vinko ponosan na vas. Nadamo se da ćete ono naučeno u školi, kako sa svjetovne tako i sa vjerske strane, primjenjivati u budućnosti I tako pokazati pravi duh ove naše male škole. A sada na kraju prije nego što odete želimo vam reći da ste u ovoj školi ostavili neizbrisiv trag. Neka vas na vašem životnom putu prati Božji blagoslov i neka vam Duh Sveti ispuni srca.

Potom su im i malo zapjevali, kako oni kažu, originalnu i premijernu izvedbu bećarca posvećenu samo njima, našim maturantima generacije 2018.-2022.:

Maturanti slušajte bećarac

Tekst napis’o nije neki znalac

 

Četiri su godine već prošli

Do pameti ipak nisu došli

 

Našeg Vinka često boli glava

Jer odbojka im nije jača strana

 

Za spačke su uvijek spremni bili

Cijeli razred koncem zarobili

 

Pjevaju i plešu, pjesma ori

Instagram im od storyja gori

 

U dvorani feštu napravili

Nisu tada samo sokić pili

 

Tjedan dana fućkaju po školi

Već nas od njih mozak jako boli

 

Danas oni sve što žele smiju

Na maturi zato suze liju

 

Svirajte im, pjevajte na sav glas

Ne spominjite maturu danas

 

Vrijeme ide, došli su do kraja

Život ljude spaja pa razdvaja

 

Sad će fešta, norijada kreće

Prije jutra kući im se neće

 

Polijevati se vodom dobro znaju

Al’ ne slute što će bit’ na kraju

 

Pričekajte, slušajte još malo

Nije sve u par stihova stalo

 

Želimo vam uspjeha i sreće

Nek’ se pamti ova vaša večer

 

Nazdravili bismo i mi s vama

Al’ nas gleda naša Marijana

 

Priznajemo falit ć’te nam jako

A sad ajd’ na svoju stranu svako

 

Mladi ljudi, sretno!