Hodočašće Gospi Voćinskoj

Hodočašće Gospi Voćinskoj

Dana 5. svibnja 2022. godine u Voćinu se održalo hodočašće srednjoškolaca na kojem su se okupile katoličke gimnazije iz Požege i Virovitice te srednje škole iz Pakraca i Slatine. Program je započeo pokorničkim bogoslužjem kojeg je predvodio vlč. Tomislav Dokoza, vjeroučitelj Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici. Vlč. Dokoza nam je objasnio važnost sakramenta svete ispovijedi te kako se kvalitetno pripremiti za taj sakrament pomirenja kojemu smo imali priliku i pristupiti prije svete mise. Euharistijsko slavlje predvodio je požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević koji nas je potaknuo na razmišljanje o životnim vrijednostima i odabirima te nas ohrabrio da se ne bojimo svoj život predati Bogu, kako bismo živjeli kvalitetno, radosno i ispunjeno.

Nakon svete mise i zahvale Bogu za sve milosti koje smo dobili do sada, uslijedio je zabavno-rekreativni dio. Održano je malo sportsko ekipno natjecanje. Jednu ekipu je sačinjavalo po pet učenika, a bilo je muških i ženskih ekipa. Nakon sportskih natjecanja održan je i pub kviz. Na kraju programa proglašene su najbolje ekipe koje su potom bile nagrađene.

Premda je smisao održanih natjecanja u tome da se učenici raznih škola druže i međusobno bolje upoznaju, ipak nas vesele uspjesi naših ekipa/učenika. U sportskom dijelu natjecanja osvojili smo 1. i 2. mjesto u kategoriji i ženskih i muških ekipa. Ekipa koja je sudjelovala u pub kvizu osvojila je izvrsno 2. mjesto.

Ponosni na tako borbene učenike uputili smo se svojim domovima bogatiji za još jednu Božju milost – milost zajedništva i radosti i u današnjem danu.

Lorena Majdak, 3.r.