Dan za znanost

Dan za znanost

U petak 8. travnja 2022. dio naših učenika zainteresiranih za STEM područja znanosti imalo je prilike upoznati znanstvenike Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu, dr. sc. Tomislava Potradu i dr. sc. Milivoja Uroića.  

Dr. sc. Potrada učenicima je govorio o slučajnim otkrićima u kemiji koji su utjecali na razvoj u industriji prehrane, tekstila, gume i sl. Dr. sc. Uroić učenicima je predstavio nuklearnu fiziku te smo tako imali priliku vidjeti njegov laboratorij i postrojenje gdje se odvijaju razni eksperimenti.  

Po završetku posjeta Institutu, znanstveni smo dan nastavili na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu prilikom njihova dana otvorenih vrata pod nazivom “Dan i noć na PMF-u”. Kroz razne doskočice i skečeve, na djeci zanimljiv način, prezentirana su nam razna područja znanosti o kojima studenti PMF-a imaju prilike učiti.  

Oduševljenje ovom znanstveno-popularnom manifestacijom na PMF-u ostavilo je dojam da će se netko i od naših učenika odlučiti studirati na ovome fakultetu, a potom svoj put nastaviti i na Institutu Ruđer Bošković. Isto su učinili i neki od naših bivših učenika kojima od srca čestitamo!