Korizmena duhovna obnova za djelatnike katoličkih škola u Virovitici

Korizmena duhovna obnova za djelatnike katoličkih škola u Virovitici

Dana 7. 4. 2022. g. održana je korizmena duhovna obnova za djelatnike Katoličke osnovne škole u Virovitici i Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici. Duhovna obnova je djelatnicima uvijek prilika i poziv na dublju izgradnju duhovne dimenzije svojeg poslanja kojeg, osim u svojim svakodnevnim okolnostima, svjedoče ponekad još i više u svojem profesionalnom, radnom okruženju.
Duhovnu obnovu je predvodio vlč. Dragan Hrgić, dekan Slatinskog dekanata naše Požeške biskupije.
Vlč. Dragan je svoje duhovne poticaje i promišljanja gradio na temi koju je, kako kaže, smatrao iznimno važnom u vremenu u kojem živimo, a zbog koje tolike stvari među nama pa tako ponekad i u našim školama, nisu dobre, a to je tema međusobnih odnosa. Nagovor je obuhvatio primjere i poticaje da se bolje razumijemo i ponovno vratimo zrelijem i čvršćem odnosu prema Bogu, a to će tada biti, kaže vlč. Dragan, siguran put prema boljem odnosu i prema drugom čovjeku i prema sebi.
Naglašava kako je u mreži odnosa najvažnije prvo urediti odnos s Bogom. Potrebno je osloniti se na Njega te iz tog odnosa crpiti snagu i ljubav za ostale spomenute odnose. Isus ulazi u svaki odnos i odnosi se mijenjaju. Na kraju nas je vlč. Dragan ohrabio i potaknuo na poznate duhovne recepte za dobre odnose, a to su post i molitva. Nakon prilike za sakrament pomirenja, susret smo završili slavljem svete euharistije u školskoj kapeli.