Svjetski dan pripovijedanja

Svjetski dan pripovijedanja

Dana 30. ožujka 2022. učenici Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici sudjelovali su u virtualnom „storytelling“ natjecanju. Povodom obilježavanja Svjetskog dana pripovijedanja u našoj se županiji ove godine u pisanju i pripovijedanju priča na engleskom jeziku okušalo 11 timova osnovnih i srednjih škola. Učenici su u timovima trebali osmisliti kreativni tekst na zadanu temu te ju vještim pripovijedanjem približiti učenicima drugih škola u video konferenciji.

Našu su školu predstavljala dva tima: Gibberellin koji su činili učenici 3. razreda Laura Ana Lainson, Josip Borbaš, Ivan Mucak i Niko Bobanac te tim Sweet Spine koji su činile učenice Nika Pankasz (2. r.), Anastazija Čičković (3. r.), Iva Burulic i Ella Štajner (4. r.). Učenici su nastupili pod mentorstvom nastavnice Maje Fabijanac. Nakon dva sata zajedničkog pisanja i vježbanja izvođenja teksta, učenici svih jedanaest timova predstavili su svoje radove te su se međusobno povezali kroz smijeh, druženje i razgovor na engleskom. Najbolju su priču glasanjem izabrali sami sudionici. Pobjednik ovogodišnjeg storytellinga je tim Sweet Spine (kazivačica: Nika) čije su članice svojim djelom opisale horor događaj pod imenom “The day everything changed”.

Posebnu zahvalu i čestitke za trud u osmišljavanju aktivnosti i organizaciji projekta/dana želimo uputiti nastavnicama engleskog jezika Sanji Špoljarić (SŠ Marka Marulića Slatina) i Gabrieli Tomljanović (Tehnička škola Virovitica).

Čestitamo i našim sedmašima iz sestrinske nam Katoličke osnovne škole Virovitica!

Great job, everyone!