Adventska duhovna obnova za učenike

Adventska duhovna obnova za učenike

U ponedjeljak 20.12., kao priprava za svetkovinu Isusova rođenja, održana je duhovna obnova za učenike naše škole. Duhovnu obnovu predvodio je vlč. Ivan Grbešić.

U prvom dijelu, velečasni nam je ispričao o dva čuda iz svog osobnog života, a zatim je imao katehezu i podsjetio nas što je to advent. Upozorio nas je također na važnost i bogatstvo koje imamo u našoj Crkvi, a to su sveci – naši zagovornici, navijači s neba. Pred kraj kateheze, potaknuo nas je da preispitamo gdje smo “promašili” činiti dobro i dao nam zanimljivu priču o snazi svete ispovijedi, a na koju su učenici mogli pristupiti nakon predavanja.
Također, imali smo priliku prisustvovati euharistijskom klanjanju u našoj školskoj kapelici u kojoj smo na kraju slavili sv. euharistiju koju je također predvodio vlč. Ivan.
U propovjedi je naglasio kako se kršćani, katolici trebaju držati tri stvari, a to su: voljeti Mariju, voljeti euharistiju i
aktivno čitati Riječ Božju.
Stoga, poticaj tebi koji ovo čitaš je da u ovih par dana do Božića, daš još više od sebe, od svog srca dugome i budeš svjetlo koje će obasjati špilje srca oko sebe. Budi baš ti svjetlo koje će obasjati mjesta Isusova rođenja!
Klara Pažin, 4.r.