Adventska duhovna obnova djelatnika katoličkih škola u Virovitici

Adventska duhovna obnova djelatnika katoličkih škola u Virovitici

U četvrtak 16. prosinca održana je adventska duhovna obnova za djelatnike obiju naših katoličkih škola u Virovitici. Voditelj duhovne obnove bio je vlč. Zdravko Radoš, župnik u Turnašici. Na početku je ravnateljica gimnazije Marijana Novak Stanić pozdravila sve nazočne i zahvalila vlč. Zdravku što je spremno prihvatio poziv za ovaj duhovni događaj koji služi kao bliža priprava naših djelatnika za svetkovinu Isusova rođenja.
Vlč. Zdravko nas je kroz neka vječna, egizstencijalna i temeljna teološka pitanja uveo u razmišljanja nad samima sobom, našom vjerom, našim odnosom s Bogom i načinom življenja. Kroz svoja izlaganja pomogao nam je da si još jednom posvijestimo kao bez žive vjere koja je zapravo suživot s Bogom nećemo pronaći pravi odgovor na pitanja tko smo i zašto živimo te da je naš prvotni zadatak kao djelatnika u katoličkoj školi da našim učenicima pomognemo pronaći Boga, inače će biti izgubljeni u ovom svijetu i krenuti raznim stranputicama tražeći smisao svog življenja. A pravi smisao našeg življenja je ljubav i to ona savršena po kojoj smo spremni dati život za druge. Doći do takve ljubavi je proces, to je put vjere kojim hodimo godinama malo po malo. Također je naglasio kako Boga često puta tražimo izvan nas samih, što je krivo. Bog prebiva u nama i moramo Ga pronaći u svojoj nutrini, tada ćemo pronaći i mir i slobodu u sebi samima i naučiti gledati sebe bez straha. Shvatit ćemo da je Gospodin s nama upravo u onim najtežim trenucima našeg života. Baš ti trenuci koje bi željeli izbjeći, zaboraviti, izbrisati pod svaku cijenu, su mjesta na kojima ćemo najprije susresti Isusa.
Ovako pripremljeni i duhovno osnaženi uputili smo se u župnu crkvu sv. Roka gdje smo imali priliku pristupiti sakramentu svete ispovijedi i potom sudjelovati na svetoj misi.