Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dani kruha i zahvalnost za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom mjeseca listopada. 🍂🍇🍎🍁🍄🌰
U četvrtak 21.10.2021. učenici Katoličke klasične gimnazije proslavili su Dan kruha predstavom, recitacijama, glazbom i molitvenom riječju.
Program je započeo predstavom koju su uprizorili učenici od 1. do 4. razreda iz koje smo izvukli pouku da se čovjek može promijeniti i postati bolji – biti prepun empatije za bližnjeg te otvoren poticajima Duha koji dolaze putem ljudi oko nas – biti dobar kao kruh.
Nakon dramske izvedbe učenici: Luka Skupnjak, Max i Josip Borbaš počastili su nas kazivanjem stihova o kruhu i zahvalnosti. Uslijedio je i glazbeni dio za koji se pobrinuo zbor djevojaka pod vodstvom profesorice Andree Grdenić. Ostali smo još malo u glazbenom ozračju, u prekrasne melodije na flauti uvela nas je Klara Moslavac, učenica prvog razreda. 🎼
Lijepe i poticajne misli o kruhu pročitale su Lorena Majdak, Sara Ladušić Hanzir, Nika Pankasz i Lana Balogović.
Predstava je osmišljena pod vodstvom profesorice Sunčane Voronjecki. 🖊🎭
Profesorica likovne umjetnosti Andrea Grdenić, uz pomoć učenika, ukrasila je hol škole jesenjim plodovima, a prostorom su se širili mirisi kiflica, pereca, slanaca. 🍞🥐🥖🥨
Na samom kraju svečanosti ravnateljica Marijana Novak Stanić održala je govor o nastanku kruha- od zrna do kruha- i dobroti koju nam Gospodin Bog udjeljuje svakog dana. Poticajnim govorom ravnateljica je ukazala na vrijednost kruha kao izvoru životne i duhovne snage.
Uslijedio je blagoslov vjeroučitelja Tomislava Dokoze i radosno druženje uz blagovanje krušnih proizvoda.