Zaziv Duha Svetoga na početku nove školske godine

Zaziv Duha Svetoga na početku nove školske godine

Svaka nova školska godina stavlja pred nas nove izazove i napore, ponajprije pred naše učenike, ali isto tako i pred profesore, a onda i sve ostale djelatnike škole.
Pred nama je puno dana i sati zajedničkog druženja i rada. Kako bi nam ti dani bili uspješni, radosni i blagoslovljeni potrebna nam je Božja pomoć, stoga smo i ovu školsku godinu započeli euharistijskim slavljem i zazivom Duha Svetoga.
Svetu misu u ponedjeljak 13. rujna 2021. predvodio je u prisustvu svih učenika i djelatnika Katoličke klasične gimnazije i Katoličke osnovne škole duhovnik vlč. Ljubiša Krmar.
U svojoj propovijedi vlč Ljubiša potaknuo je učenike i djelatnike da iskrenog srca danas traže pomoć i snagu Duha svetoga – Branitelja za sve što je pred nama u novoj školskoj godini: “Novi početak donosi izazove i poteškoće koje svi osjetimo kada tražimo pomoć i ohrabrenje od drugih, djeca od roditelja i učitelja a svi zajedno potrebni smo pomoći od Gospodina. Osjetimo da samo snaga njegova Duha Svetoga može ispuniti naše srce i osnažiti za nove korake. Osvrćući se na Lukino evanđelje o satniku koji usrdno moli za svoga bolesnog slugu i mi poput njega u ovome slavlju budimo molitelji da Duh Sveti bude svojom snagom djelatan u nama, da zaspali u nama žar i ljubav prema svakodnevnim dužnostima te da naša srca budu otvorena novim znanjima i poučavanju. Uspjeh jamči samo spremnost da se odvažimo i stavimo Isusa u središte, kao pravoga Učitelja. Ako budemo poslušni njegovu glasu i slijedili njegove upute ljubeći bližnje, tada ćemo biti pravi učenici ove škole i Isusovi prijatelji. Jer on rado ispunjava želje onih koji ga rado slušaju i koji vjeruju njegovoj riječi.”
Zahvaljujemo franjevcima što su nam ustupili vanjski oltar župne crkve sv. Roka za ovo sveto slavlje, kao i svim roditeljima koji su uspjeli prilagoditi svoje obveze i pridružiti nam se na sv. misi za sretanu i uspješnu novu školsku godinu.Zaziv Duha Svetoga na početku nove školske godine