Najučenik škole: Mislav Korotaj

Najučenik škole: Mislav Korotaj

Odlukom Nastavničkog vijeća Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici najboljim učenikom u školskoj godini 2020./2021. godini proglašen je Mislav Korotaj.

Mislav ukratko o sebi:

“Pozdrav!

Zovem se Mislav Korotaj. Imam 18 godina, živim u Virovitici i ove godine završavam svoje srednjoškolsko obrazovanje u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Virovitici. Među svojim prijateljima u razredu poznat sam kao vrsni matematičar, što i nije iznenađujuće jer su mi prirodoslovne znanosti oduvijek bile drage. Svake sam godine išao na natjecanje iz matematike, na kojem sam uvijek osvojio prvu nagradu u županiji. Osim matematike, išao sam i na natjecanja iz fizike, engleskog, geografije i hrvatskog. Volim i glazbu te sam bio član školskog zbora s kojim sam mnogo puta nastupao na smotrama, manifestacijama i školskim priredbama, a kada je to bilo potrebno, svirao sam i klavir.

Uz svo znanje koje sam dobio na samoj nastavi, najviše ću cijeniti iskustvo i prijateljstva koja sam u ovoj školi stekao. Najdraži dijelovi školovanja bili su mi izleti. Tek na njima zapravo upoznaš svoje prijatelje. Budimpešta, Zagreb, Đulovac i Slavonski Brod neke su od destinacija na koje smo posjetili. Nažalost, zbog pandemije, nismo mogli ići na maturalac u Rim, no trebamo biti zadovoljni i s onime što imamo.

Planiram upisati neki tehnički fakultet, vjerojatno FER – računarstvo (Fakultet elektrotehnike i računarstva). A što nakon studija? Ako uspješno završim, želim se baviti izradom i razvojem video igrica. One su mi oduvijek bile vrlo zanimljive i volim ih, a u životu bismo trebali slijediti svoje snove. Nadam se da će mi budućnost biti predivna poput sadašnjosti!”