Papin dan

Papin dan

U petak 12. ožujka učenici Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici po uzoru na zaštitnika škole blaženog Ivana Merza i ove godine prigodno su obilježiti Papin dan. Prije osam godina Papa Franjo izabran je na Petrovu stolicu kao 266. poglavar Katoličke crkve. Prvi je papa isusovac i prvi iz Argentine, Novog svijeta i južne hemisfere. Odabirom imena Franjo po uzoru na sv. Franju Asiškog, privukao je pozornost zbog jednostavnosti i skromnosti koju predstavlja kao način svog života, ali i način života koji treba biti blizak svakom kršćaninu.
U svakom razredu na satu vjeronauka pokušali smo upoznati život našeg Pape Franje, osobitosti iz njegove obitelji, njegove mladosti i školovanja kroz koja je prošao na svome životnom putu do Petrove katedre. Danas smo zajedno molili za Papu Franju, njegovo zdravlje i poslanje koje vrši, potom smo poslušali nekoliko poruka upućenih kršćanima.
Osobito svečano bilo je u razredu naših maturanata gdje smo slavili svetu misu po kojoj smo zahvalili Bogu na Papi Franji i njegovoj osmoj obljetnici izbora za poglavara naše Katoličke crkve.