Radujte se u Gospodinu, opet kažem, radujte se! (Fil 4,4)

Radujte se u Gospodinu, opet kažem, radujte se! (Fil 4,4)

S Trećom nedjeljom došašća intenzivnije se pripremamo na Kristov dolazak. To je vrijeme izraženije radosti pa se ta nedjelja i naziva Nedjelja Gaudete (lat. radujte se). Ona i dalje traži ozbiljnost u kršćanskom životu i djela pokore i milosrđa, ali ipak ističe i posebnu radost u iščekivanju Kristova ponovnog dolaska.
Crkva vrijeme došašća razdvaja na prvi i drugi dio. Prvi počinje Prvom nedjeljom došašća, a traje do 16. prosinca. Narednih sedam dana – od 17. do 24. prosinca – slijedi drugi dio došašća, koji predstavlja intenzivnu pripravu na Kristov dolazak. Treći tjedan došašća ove godine obuhvaća dane od 13. do 19. prosinca pa tako stoji kao most između prvog i drugog dijela došašća.
Riječi svetog Ivana Krstitelja da poravnimo put Gospodnji pozivaju nas na važnost sakramenta ispovijedi i očišćenja od grijeha, da bismo radnosno i u miru s Bogom i ljudima spremno dočekali Krista.
Neka nam ti naglasci Treće nedjelje došašća budu poticaj u svakodnevnom napredovanju u razumijevanju otajstva ujelovljenja Božje Riječi.
Zbog odluke o prelasku na online nastavu, mi smo našu treću adventsku svijeću upalili još u petak…