Adventski kalenDAR

Adventski kalenDAR

U pripravi za ovogodišnje došašće Caritas Požeške biskupije osmislio je karitativnu akciju Adventski kalenDAR. Navedena akcija sastavni je dio caritasove brige i osjetljivosti za siromašne, što se posebno želi očitovati u Mjesecu siromaha kojega je prigodom Četvrtog svjetskog dana siromaha za cijelu Požešku biskupiju proglasio požeški biskup Antun Škvorčević. Uključujući se u dinamizam raznovrsnog služenja svima kojima je pomoć potrebna spomenutom akcijom želi se potaknuti djecu i mlade, obitelji i pojedince, da svojim odricanjem i darivanjem, u skladu s vlastitim mogućnostima, pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.


U ovu akciju koja ujedno ima za cilj izgrađivanje svijesti odgovornosti i kršćanske ljubavi koja je nužno djelatna, uključili smo se i mi kao katolička škola čiji je osnivač Požeška biskupija.


Akcija je započela Prvom nedjeljom došašća i svakoga je dana predviđeno jedno djelo ili namirnica koju će učenici i djelatnici  staviti  u kutiju u školi. Naravno, materijalne prilike nisu kod svih jednake te neki neće moći u cijelosti ostvariti sve ono što je predviđeno navedenim karitativnim programom no, važno je imati na umu da svaki, pa i najmanji dar, može nekome pomoći u ublažavanju posljedica siromaštva, napuštenosti i odbačenosti.