„Nepušenjem protiv ovisnosti – ja sam iz razreda nepušača“

„Nepušenjem protiv ovisnosti – ja sam iz razreda nepušača“

U utorak, 27. listopada 2020. godine učenici 2. razreda Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici sudjelovali su na radionici i predavanju u okviru projekta „Nepušenjem protiv ovisnosti – ja sam iz razreda nepušača“. Projekt provodi Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Prvi korak bilo je anketiranje učenika o informacijama koje su u svom obrazovanju prikupili o štetnosti pušenja i podjela brošure Ja sam iz razreda nepušača – kako se ne izgubiti u duhanskome dimu koje im je pedagoginja podijelila na satu razredne zajednice. Nakon toga je pedagoginja Maja Štefanac, voditeljica Školskog preventivnog programa, u dogovoru sa Zavodom za javno zdravstvo, organizirala predavanje i radionicu koju su vodile gospođa Dinka Antunović, predstavnica Udruge Veranda te gospođa Edita Vidak, predstavnica savjeta mladih.

Uz edukativno predavanje koje je bilo vrlo interaktivno te zanimljivu radionicu po grupama, učenici su sudjelovali sa vidnom znatiželjom za temu  te su pokazali i iznenađujuće veliko predznanje i osviještenost za štetnost pušenja.