Stručno usavršavanje – trajna formacija djelatnika katoličkih škola

Stručno usavršavanje – trajna formacija djelatnika katoličkih škola

U petak 16. listopada je u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji održano je stručno usavršavanje – trajna formacija djelatnika, pod nazivom “Isus liječnik”.
Djelatnici su imali priliku čuti tri predavanja i sudjelovati u dvije radionice.
Prvi predavač je doc. dr. sc. Anđelo Maly, profesor na Katedri Svetog pisma Starog zavjeta na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom “Isus – liječnik”.
Drugi predavač je prof. dr. sc. Josip Burušić, istraživač obrazovanja i voditelj u Znanstvenom centru izvrsnosti za školsku efikasnost i školski menadžment Instituta Ivo Pilar s temom “Škola kao prostor razvoja osobnog, socijalnog i profesionalnog identiteta učenika”.
Treći predavač je doc. dr. sc. Krunoslav Novak, profesor na Odjelu za komunikologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije s temom “Pozitivna komunikacija kao temelj za dobru suradnju”. Nakon prvog i trećeg predavanja uslijedile su radionice koje su po malim grupama predvodili vlč. Ljubiša Krmar, vjeroučitelj i duhovnik škole i Maja Štefanac, stručna suradnica – pedagoginja.
Stručni skup je započeo molitvom, a završio euharistijskim slavljem koje je predvodio vlč. Krmar.