Otvorena i blagoslovljena nova školska zgrada

Otvorena i blagoslovljena nova školska zgrada

Požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević danas (subota) blagoslovio je i otvorio novoizgrađenu zgradu za potrebe Klasične katoličke gimnazije s pravom javnosti i Katoličke osnovne škole u Virovitici te novu sportsku dvoranu.

Svečanosti su nazočili i Vlado Prskalo, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja, vlč. Ivica Žuljević, predstojnik Nacionalnog ureda za katoličke škole i predstojnik ureda za katoličke škole u Požeškoj biskupiji, msgr. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatske katoličke mreže, župan Igor Andrović sa zamjenikom Marijom Klementom i suradnicima, zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac, domaćini: ravnateljica Klasične katoličke gimnazije s pravom javnosti u Virovitici Marijana Novak Stanić i ravnatelj Katoličke osnovne škole vlč. Mario Večerić, ravnatelji osnovnih i srednjih katoličkih škola Požeške biskupije, predstavnici i ravnatelji škola i javne uprave, kao i brojni roditelji sa školarcima.

Novoj školskoj godini raduje se osamdesetak učenika Klasične katoličke gimnazije s pravom javnosti u Virovitici. Počela je s radom 2007. godine, od zgrade Strukovne škole do danas novi prostora u gradskom centru prošla je, istaknuto je, svoj pravi “hodočasnički put”, u kojem je od početka do danas sudjelovalo oko 80 djelatnika i oko 300 učenika, kroz 12 generacija.

Sve ono što je ustrajnim radom ostvario bivši ravnatelj Mario Voronjecki, predano će nastaviti nova ravnateljica Marijana Novak Stanić. Trinaesta generacija učenika ima nove prostorije, opremu i sportsku dvoranu, novi elan i nove nade.

– Nova škola i djelatnicima i učenicima znači jako puno, jer izgradnja novog prostora i opremanje pruža bolje i kvalitetnije uvjete rada i poučavanja. Moram naglasiti, da nije sve u kvalitetni znanja, važno je izgraditi i djecu znanja, ali i generacije srca, što se mi ovdje trudimo postići. Vrlo nam je važan ovaj odgojni element, u čemu će nam ovi novi, bolji uvjeti rada svakako pomoći i bez njih to sve ne bismo uspjeli graditi. Sretni smo što su prve reakcije i profesora i učenika izvrsne – ističe M. Novak Stanić.

(Tekst preuzet s ICV-a)