Posjet kazališnoj predstavi

Posjet kazališnoj predstavi

U sklopi Programa Festivala radosne kulture u Virovitici ( FRKA) dramska družina KKG nazočila je kazališnoj predstavi (monodrami) nadarenog glumca Ivana Ožegovića „Deset pjesama koje su označile kraj mojeg ljubavnog života“. U svojoj monodrami Ivan je progovorio o sazrijevanju dječaka vrtićke dobi do zrele osobe koja pronalazi ono za čim cijelog života ljudsko srce traga, a to je tišina i spoznaja vlastitog bića. Put ovog mladog glumca obilježile su djevojke, prijatelji, ali i uvelike ljubav prema glazbi koju rado sluša i svaku pjesmu veže uz djevojku u koju je zaljubljen. U priču nas je upleo izuzetnim nepatvorenim humorom, dosjetljivošću i mudrošću.
Nakon izvedbe koja je bila popraćena gromoglasnim pljeskom, iako vidno iscrpljen, Ivan nas je počastio razgovorom. Otkrio nam je kako je na monodrami radio osam godina. Začinio ju je autobiografskim dijelovima, ali ima i dosta fikcije. Zadivila nas je energija kojom pršti mladi glumac na kazališnim daskama, izmjena ekspresije lica koje su otkrivale različite osjećaje i nadasve humor koji postiže na tako jednostavan, ali pritom čist način.
U predstavi će uživati baš svi od mlađih gledatelja do starijih. Publiku će pronaći i u onima koji rado slušaju rock, ali i onima koji vole humor začinjen romantikom. Dramska družina Katoličke klasične gimnazije je počašćena jer je imala priliku upoznati tako svestranu mladu osobu. Ivanu smo poželjeli mnogo sreće te smo predložili zajedničku suradnju. Susret smo ovjekovječili fotografijom.

Sunčana Voronjecki, prof.